Deda Mraz i snežna družina- igramo se sa prstićima

Igra ima važnu ulogu u detetovom upoznavanju sveta koji ga okružuje. Dete kroz igru usvaja morne i jezičke veštine, razvija komunikaciju, proširuje upotrebu jezika, izražava emocije, razvija koncentraciju, maštu i kreativnost… Ukoliko posmatramo dečiju igru možemo da dobijemo uvid u njegovo viđenje sveta, u njegove potrebe, njegovo izražavanje emocija…

Kroz ovu igru u našem centru sa našim mališanima razvijamo rečnik, komunikaciju, pažnju, radnu memoriju, kao i socijalne, emocionalne, lingvističke i intelektualne sposobnosti. Mi smo napravili jednu novogodišnju družinu kroz koju dete može da igra uloge, čime će da stvori privremenu nestvarnu sliku, koja ne mora bude odraz realnosti. Deca dodeljuju uloge likovima iz ove družine, pri čemu moraju da osmisle priču, prate redosled događaja u priči, imaju konstruktivni dijalog sa drugom osobom, i upamte uloge i temu cele priče.

Nikada nemojte smatrati igru vašeg deteta besmislenom. Kroz igru uloga dete može lakše da iskaže potisnute emocije i eventualne teškoće sa kojima se susreće, koje drugačije možda ne bi moglo da iskaže.
Sve što vam je neophodno za pravljenje ove družine je jedan deblji karton na kom ćete iscrtati različite likove (naši su u duhu praznika), makaze i skalpel sa kojim ćete izrezati rupice za prstiće.
Kako je kroz igru sve lakše, osmislite i vi vašu priču i uživajte sa svojom decom.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *