Naša adresa
Dimitrija Tucovića 18
Pozovi nas
066.827.9797
Pošalji nam poruku
office@logoped-drcabarkapa.com
Radno vreme
Pon - Petak: 10AM - 6PM

Kako roditelji vide saradnju sa nama?

Kao majka trogodišnjeg dječaka Alekseja, za kog su se u stranoj zemlji (Austriji) u kojoj živimo izjasnili da ima ponašanje iz spektra autizma, koji nije imao prije svega godinu dana niti jednu riječ u funkciji, mogu reći da je uz fenomenalan tim iz LEC Čabarkapa, svakodnevne logopedske, reedukativne tretmane u kombinaciji sa kineziterapijom u proteklih godinu dana, ostvarili smo fenomenalan rezultat. Ne samo da je autizam potpuno odbačen već danas Aleksej govori, ima pregršt riječi u funkciji, sklapa rečenice, bukvalno “ne zaklapa”. 🙂 Mogu reći da je on danas potpuno drugo dijete od onog od prije godinu dana, on je potpuno svjestan, uključen, govori, potpuno socijalizovan i u skladu sa svojim uzrastom, malo razmažen, ali to ćemo staviti po strani. 🙂 Djevojke iz tima, i njih tri koje su radile sa njim, a i sve ostale, jer smo se dobro upoznali i družili, su toliko profesionalne, tople, mile, stručne prije svega u poslu koji rade, i koji obavljaju sa velikom ljubavlju, one su učinile čudo, jednostavno funkcionišu ne samo kao tim već kao porodica i nas su tako uključili i prihvatili, pa je samim tim uz njihov veliki trud i rad, Aleksej danas super dječak, sasvim zdrav, pričljiv, učinili su da svi moji strahovi i muke nestanu i da danas budem srećna majka jer imam zdravo i pravo dijete. Od srca sam zahvalna i svakom bih ko ima sličan problem toplo preporučila, ne čekajte da dijete samo od sebe krene, napredak bez truda i rada sa djetetom je nemoguć ukoliko vidite da dijete kasni i osjećate da nešto nije kako treba, kao roditelj ste odgovorni da mu pružite stimulans i “mentalnu hranu” kako se izrazio čuveni dr Rudić, ne slušajte priče rođaka i familije “Ma dobro je, progovoriće.” ili “Ni moj nije do pete pričao ništa pa je odjednom krenuo.”, to su bajke i priče "rekla kazala". LEC Čabarkapa je tim od 12 stručnih lica, logopeda, fizioterapeuta, psihologa, defektologa, koji će Vašem djetetu pružiti sve ono neophodno da u najkraćem mogućem roku vidite osjetan napredak i ogroman korak naprijed, a za roditelja nema veće sreće od te da mu dijete napreduje i bude dobro i zdravo. Nač sin je danas samo zahvaljujući našoj odluci da prelomimo i posvetimo se tome u kontinuitetu mjesecima, a sa kratkim prekidima i punih godinu dana, intezivnog rada super zdrav trogodišnjak koji se “ne gasi”. 🙂 Ja sam danas srećna majka, i planiramo da nastavimo dalje u skorijem roku, sve dok skroz čisto i pravilno ne bude koristio svoj maternji srpski jezik. 

Logopedski centar Čabarkapa je neprocenljivo pomogao mojoj deci. Sin nije pričao ništa bukvalno, a tada je imao 2 i po godine. Ćerci su  bile potrebne  posebne sportske vežbe radi  postizanja boljih rezultata u sportu (atletika). Kroz rad sa logopedom, a posle i psihologom sinu  je znatno, znatno bolje i u vrtiću je zapažen njegov napredak, a ćerka je boljeg fizičkog stanja nego kada je krenula kod njih i od tada nema više povreda. Svaka preporuka!

Za Logopedski centar Čabarkapa saznali smo na internetu. Kad smo  doveli dete, nismo znali šta da očekujemo. Ispostavilo se, međutim, da smo došli na pravo mesto i predali dete u sigurne ruke. Osoblje centra, u našem slučaju: gospođa Nataša, Milica, Ivana i Rada, stručno i odgovorno su pristupile proceni detetovih sposobnosti i ustanovile šta je problem i na čemu treba da se radi. Više od godinu dana naše dete redovno odlazi na logopedske tretmane i napedak je očigledan. Uz stručnost, devojke koje rade s našim sinom pokazuju strpljenje, razumevanje, kreativnost, pa i strogost, kad je to potrebno (jer pravih rezultata nema bez discipline), ali bez nepotrebne krutosti i uz uzimanje u obzir detetovog temperamenta i uz poštovanje njegove ličnosti. Kad dete izgubi motivaciju (nije lako naporno raditi uz sve školske obaveze), osoblje je tu da pokrene dete, a naročito je dragocena Ivana, psiholog, koja veoma predano radi na pronalaženju rešenja i ume da se približi detetu na pravi način. Iako mi sami nismo došli na preporuku, svima bismo preporučili da dođu u ovaj logopedski centar i, što je vrlo važno, da budu istrajni i ne odustaju, jer se ni jedan problem ne rešava preko noći. Roditelji su takođe deo tima u ovom centru (bar se mi tako osećamo) i njihovo mišljenje se uvažava

U Logopedsko edukativni centar Čabarkapa odlazimo  nešto manje od godinu dana. Možemo ga opisati kao dream team…za nas su stvarno ispunjenje snova. Neverovatne rezultate su postigli  sa našim detetom koje ima govornu barijeru. Svima ih preporučujemo!