Jedan od važnih zadataka u životu jeste odabrati zanimanje koje odgovara sklonostima, interesovanjima i očekivanjima osobe. S toga, ukoliko ste u nedoumici oko izbora, bilo da nemate ideju kojim biste putem krenuli ili imate uži izbor ali odlažete konačnu odluku, najbolјe je konsultovati se sa stručnjacima za karijerno savetovanje.

Ko bi sve mogao da se nađe u nedoumici? To su svakako osnovci koji treba da upišu srednje škole, srednjoškolci koji biraju fakultete ili buduće karijere, oni tokom godina studija odluče da promene fakultet ili oni koji posle izvesnog radnog iskustva ipak odluče da promene karijeru.
Psiholog koji radi u LECČ će pažlјivo i strukturisano voditi osobu kroz proces karijernog savetovanja. Ideja nije da psiholog savetnik produkuje rešenja za osobu već da pomogne osobi da upozna svoje sposobnosti, sklonosti, i preciznije odredi svoja interesovanja, očekivanja, cilјeve i pomogne u pripremi za nove karijerne poduhvate.

U zavisnosti od broja zainteresovanih u datom trenutku psiholog vodi radionice koje su usmerene ka upoznavanju različitih zanimanja, razmeni vršnjaka u vezi sa nedoumicama oko izbora srednje škole ili fakulteta, radionice koje su usmerene ka unapređenju tehnika učenja  i druge.
Za odrasle, u ponudi su radionice koje se tiču bolјe organizacije, unapređenja efikasnosti, rešavanju konflikata, asertivnoj komunikaciji na poslu i nošenja sa stresnim situacijama.