aktivnost

Ideja za aktivnost

Dajemo predlog za aktivnost u kojoj dete uči boje, ali angažujemo njegovo telo u prostoru. Potrebno je da postavite onoliko stolica koliko ima boja koje učite (u ovom slučaju tri).

Postavite stolice u prostoru sobe, a zatim ih povežite kanapom ili nekim sličnim materijalom. Mi smo koristili obručeve za razvrstavanje, a vi možete odabrati bilo koji drugi materijal u boji. Na svaku stolicu postavite po jednu boju. Vežbu počinjete tako što dete treba da uđe u prostor oivičen kanapom, a zatim mu vi dajete jedan po jedan obruč koji dete postavlja na odgovarajuću stolicu.

Dodatno možete uvesti u vežbu određeni redosled boja kojim će dete postavljati boje. Osim za učenje boja i praćenje redosleda, ova vežba je dobra i za učenje pojmova unutra/napolju, vizuomotornu koordinaciju i grubu motoriku (preskače kanap da bi ušlo u oivičeni prostor), praksiju šake, za bolju pažnju i praćenje.

logoped beograd, privatni logoped, mucanje, disfazija, logoped iskustva, logoped ordinacija, logoped indivdualni tretmani, logoped srbija, dete ne govori, aktivnost

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *