Testo

Ideja za aktivnost

Testo je materijal koji možete da koristite na različite načine, a deca ga izuzetno vole. Jedan od načina kako da koristite testo je da sa detetom učite pojmove veliko i malo i pokazni gest.

Zamesite testo, a zatim pomoću kalupa napravite različite oblike koji će imati dve veličine. Zatim dete pitajte gde je neki oblik i tražite da vam pokaže veliko i malo. Pomoću kalupa možete da napravite mede ili neke druge životinje i da na taj način učite članove porodice. Osim ove aktivnosti, možete da pravite slova i brojeve od testa, različite oblike i figure. Oblike možete da pravite pomoću plastičnih kalupa, čaša različitih veličina, čepova za flaše.

Testo je korisno za razvoj fine motorike, produžavanje i usmeravanje  pažnje, istrajnost u zadatku, razvoj kreativnosti, upoznavanje deteta sa teksturom materijala (glatko). Osim edukativnog svojstva testo pruža i taktilnu stimulaciju i na taj način, dok dete pravi oblike, istovremeno deluje umirujuće i opuštajuće što smanjuje napetost i impulsivnost kod dece.  

logoped beograd, privatni logoped, mucanje, disfazija, logoped iskustva, logoped ordinacija, logoped indivdualni tretmani, logoped srbija, dete ne govori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *