Asocijacije

Objasni mi koja je reč? Igre asocijacija

Igru asocijacija“ smo svi igrali u nekom periodu svog života. Tada nismo ni znali koliko može da nam bude korisna i koliko može da bude korisna za decu. Postoje različite varijante igranja ove igre, a jedna od njih je da svaki igrač (učestvuje minimum dva igrača) napiše određeni broj reči na papiriće. Svaki papirić treba da bude iste veličine i da se savije na isti način kako igrači ne bi prepoznali reči koje su napisali. Igra može da se igra u parovima ili kružno (jedan igrač objašnjava reč, a ostali pogađaju) u smeru kazaljke na satu.

U prvom krugu se reč sa papirića objašnjava sa što više reči, ali tako da se ne izgovori ona koja je napisana.
U drugom krugu se reč sa papirića objašnjava pomoću jedne reči. Potrebno je pronaći reč koja će asocirati na pojam koji se objašnjava.
U trećem krugu se reč sa papira objašnjava pomoću pantomime.

Igra asocijacija“ je korisna za bogaćenje rečnika, pretraživanje informacija koje su skladištene u memoriji, usmeravanje, održavanje i produžavanje pažnje, istrajnost u zadatku, razvoj takmičarskog duha, smanjenje impulsivnosti (čekajući da dođemo na red da objašnjavamo reč ili dok pogađamo o kojoj reči se radi).

logoped beograd, privatni logoped, mucanje, disfazija, logoped iskustva, logoped ordinacija, logoped indivdualni tretmani, logoped srbija, dete ne govori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *