Svetski dan pisanja pisama

Svetski dan pisanja pisama

Između razuma i osećajnosti, gordosti i predrasuda, postojao je svet o kome je vredelo pisati…..

Nekada davno smo svoje poruke, vesti, emocije, pisali na papiru. Kako? Uzimali smo pero guščije i beli papir, pero umakali u mastilo koje se spretnom rukom razlivalo na belom papiru i ostavljalo trag slova. pisanja pisama

Tu se pisalo o neuzvraćenim ljubavima, ženskim osećanjima i lepim rečima upućene od strane zaljubljenog grofa u prelepu devojku… Pisane su najlepše reči istkane najdubljim osećanjima. Kada govorimo o rečima nama logopedima je reč sve. Poziv, osmeh, napredak, progovaranje, sreća i radost nekog roditelja jer njegovo dete koristi nove reči.

Svetski dan pisanja pisama

Nekada nam ti roditelji pošalju pisani trag. Ali sad je došlo novo doba kada su pisma, razglednice i čestitke zamenili mejlovi, sms poruke, skajp. Nema više plave uniforme i ogromne torbe prepune pisama, telegrama i pošiljki kada nam sa osmehom poštar donese lepu vest iz daleka.

Neko novo doba i tehnike je izbrisalo neko lepo, nežno, staro vreme. Sada nam rođendane, praznike i prinove u porodici čestitaju preko društvenih mreža. Vreme iščekivanja, nadanja i onog predivnog osećaja kad čekaš i živiš u nadi je nestalo, nažalost.

Svetski dan pisanja pisama

Poruka Logopedskog centra Čabarkapa za današnji dan je: Hajde da se vratimo u ono staro lepo vreme kada su se poruke prenosile pisanom rečju i pismima, reči su se pisale perom i plavim mastilom na belom papiru, kada su se momci udvarali devojkama tako što su pisali pisma gde su iskazivali svoja najdublja osećanja.

Znamo da današnje vreme ne možemo da promenimo, a staro da vratimo…ali hajdemo samo na trenutak…

logoped beograd, privatni logoped, mucanje, disfazija, logoped iskustva, logoped ordinacija, logoped indivdualni tretmani, logoped srbija, dete ne govori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *