LEC Čabarkapa je mesto gde možete dobiti stručnu pomoć od strane visokoobrazovanog multidisciplinarnog tima koji zajedno radi na dijagnostici, sprovođenju tretmana i savetodavnom radu sa vama.

Ko čini naš tim?
Naš tim se sastoji od logopeda, reedukatora psihomotorike, psihologa i senzornog integratora. Timskim pristupom sagledavamo svako dete individualno prilikom procene, ali i planiranja, sprovođenja tretmana kao i evaluacije napretka. Cilj nam je da tretman bude prilagođen potrebama deteta, zato osluškujemo njegove potrebe i trudimo se da osmislimo tretman koji dovodi do maksimalnog postignuća naših mališana.

Šta možete da očekujete od tima LEC Čabarkapa?
Dijagnostiku, individualne tretmane (logopedski, psihološki, tretman reedukacije psihomotorike, senzornu integraciju) i savetodavni rad.

Šta deca dobijaju dolaskom u naš Centar?
Stimulaciji
govorno-jezičkog, psihomotornog i socioemocionalnog razvoja prilagođenu njegovim potrebama od momenta kada se prvi put vidimo do postizanja krajnjeg cilja.

Kako izgledaju tretmani u Centru Čabarkapa?
Tretmani su individualni i obavljaju se u opremljenom prostoru prilagođenom za rad sa različitim tipovima patologije. Prostor je organizovan tako da postoje prostorije za logopedski rad, sobe za senzornu stimulaciju i reedukaciju psihomotorike kao i  za psihoterapijski ili savetodavno-psihološki rad.

Koje usluge obuhvata naš rad?
U našem Centru možete imati logopedske tretmane, reedukaciju psihomotorike, savetodavni rad, rad na senzornoj integraciji, ranu detekciju, psihološko testiranje, psihološke tretmane, individualne i timske procene.

Šta stručnjaci procenjuju tokom prvog prijema?
Logoped procenjuje govorno-jezički status deteta, razumevanje, produkciju, rečnik, artikulaciju, čitanje i pisanje, probleme mucanja, probleme ponašanja, pervazivni spektar poremećaja…; reedukator psihomotorike procenjuje psihomotorni status koji obuhvata nivo razvijenih funkcija u oblasti grube motorike, koordinacije pokreta ekstremiteta, ravnoteže, sazrevanje dominacije hemisfera (lateralizovanosti), fine motorike, grafomotorike, vizuomotorne koordinacije, orijenatacije u prostoru i vremenu; psiholog procenjuje celokupni psihološki razvoj deteta i obavlja razgovor sa roditeljima.
Nakon timske procene, svi stručnjaci roditeljima iznose svoje mišljenje, daju dijagnozu ukoliko je dete ima kao i predlog i intenzitet tretmana i usluga.

Naš tim će se potruditi da u prijatnoj atmosferi i umirujućim ljubičastim tonovima sa razumevanjem sasluša vaše brige i da vam stručan i profesionalan savet kako da nastavite put ka dobrobitu vašeg deteta. Važan nam je vaš osmeh i kad je teško, poverenje u terapijski proces i obostrano zadovoljstvo u ispunjavanju zajedničkih ciljeva.

Mi se nalazimo u Beogradu, u ulici Dimitrija Tucovića br 18, i tu smo za sva Vaša pitanja. Možete nas kontaktirati na broj telefona 0668279797 ili putem naše email adrese logopeddrcabarkapa@gmail.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *