Evropski Dan logopeda

Danas je Evropski dan logopeda. Evropsko udruženje logopeda je 6. marta 2004. godine ustanovilo ovaj dan i ovaj datum.

  1. godina se označava kao samostalnost logopedije kao posebne naučne discipline.

Logopedija je defektološka nauka koja se bavi prevencijom, dijagnostikom i tretmanom patološke verbalne komunikacije, a logoped je stručnjak koji procenjuje razvoj govora i jezika, dijagnostikuje govorno-jezičke poremećaje, pravi metodolopki pristup u cilju rešavanja problema koje dete ima.         

Logopedski centar Čabarkapa se godinama trudi da na ovaj dan doprinese svojim radom u logopedskoj struci. Pored prioriteta rada u logopedskoj struci naš cilj je edukacija roditelja dece sa problemima u govorno-jezičkom, psihomotornom i socioemocionalnom razvoju, edukacija mladih kolega koji su završili studije i potrebna im je praksa i učenje posla koji nije nimalo lak. Takođe, želimo da upoznamo širu javnost o visokoj „epidemiji“, ako tako možemo da kažemo, problema dece ranog uzrasnog doba, predškolskog i školskog uzrasta.

Pored stručnih blogova koje pišemo za Yumama portal i posećujemo dečije sajmove gde, takođe, odgovaramo na pitanja roditelja mi smo osmislili mnogo edukativnog materijala i aktivnosti koje su korisne za decu i za roditelje. Takođe smo osmislili jedinstvenu logopedsku igricu „Pokaži i kaži“, a pre mesec dana je izašao praktikum pod nazivom „Da brbljam, da govorim, da učim“ gde je Dr Nataša D. Čabarkapa želela da se pored roditelja, kolega, vaspitača, učitelja, nastavnika i pedijatri edukuju i uključe u ovaj lanac prepoznavanja dečijeg problema na najranijem uzrastu.
Naša logopedska sveska koja je, takođe, delo naših ruku i individualna je za svako dete  pomoću koje roditelj dobija smernice za rad kod kuće kao koterapeut.

Čestitamo današnji Dan logopeda svim našim kolegama!

Vaš L.E.C. Čabarkapa

logoped beograd, privatni logoped, mucanje, disfazija, logoped iskustva, logoped ordinacija, logoped indivdualni tretmani, logoped srbija, dete ne govori

2 comments

  1. Gde mogu da kupim praktikum “ Da brbljam, da govorim, da ucim“ ?
    Hvala

    1. Draga Nevena,

      Hvala na upitu. Molimo vas pišite nam na mail adresu office@logoped-drcabarkapa.com ili nas kontaktirajte na broj telefona +381.66.827.9797 ili

      +381.11.425.3551.

      Vaš LECČ tim

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *