slogovi

Veseli slogovi u spretnim rukama

Tim L.E.C. Čabarkapa na čelu sa dr Natašom D. Čabarkapom je opet osmislio novu igricu koja podstiče razvoj govora i jezika, vežba i razvija spretnost, pažnju i kreativnost, a sve to na deci zanimljiv način.


Isecite potrošenu rolnu toalet papira, ubrusa, folije ili bilo koji karton valjkastog oblika na dva dela. Potrebno je da jedan deo isečete i suzite kako bi on mogao da se uvuče u drugi deo (širi). Na papiru napišite nekoliko reči i podelite ih (isecite) na slogove, pa zalepite na rolne. Boja papira se može razlikovati, a i ne mora. Zadatak deteta je da dok drži jedan deo (širi) fokusiran na određeni slog, drugi deo vrti tražeći odgovarajući slog tj. slog koji nedostaje kako bi reč bila potpuna. Na početku izaberite reči od četiri slova, a kasnije, kako vaše dete postaje uspešnije, možete ispisati i složenije reči (od 5 i 6 slova).
Na ovaj način dete pored koordinacije oko – ruka i koordinacije ruku, praksije prstiju i šake, spretnosti ruku pri okretanju rolne, vežba i pažnju i čitanje, kao i podelu reči na slogove.
Na ovaj način možete sa detetom vežbati i sklapanje dvočlanih rečenica, suprotnosti (antonime), sličnosti (sinonime), tablicu množenja,…

logoped beograd, privatni logoped, mucanje, disfazija, logoped iskustva, logoped ordinacija, logoped indivdualni tretmani, logoped srbija, dete ne govori, slogovi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *