Ideja za aktivnost

Ideja za aktivnost

Predstavljamo vam zanimljiv način kako da iskoristite sušilicu i štipaljke.

Sušilicu okačite na nešto da visi, ali tako da dete može da dohvati stipaljke. Na štipaljke možete da kačite oblike od papira ili kartona, a dete ima zadatak da zakači oblik iste boje i različite veličine (veći ili manji). Zatim, na štipaljke možete da stavite kartice sa nacrtanim pojmovima, a dete ima zadatak da zakači broj koji predstavlja broj pojmova na karticama. Na isti način dete može da uči na koje slovo počinje određeni pojam tako što ćete staviti sličice na sušilicu, a dete treba da odredi na koje slovo počinje pojam sa slike, a zatim da isto zakači.

Osim navedenog ova aktivnost je korisna za finu motoriku, koordinaciju oko-ruka, koordinaciju ruku, usmeravanje i održavanje pažnje, izvršavanje naloga i bogaćenje rečnika. Rečnik može da se bogati tako što ćete da postavljate pitanja vezana za pojam sa slike koju dete kači na sušilicu. Pitanja prilagodite uzrastu deteta. Ukoliko je dete mlađe može da imenuje pojam, a ukoliko je starije može da definiše pojam sa slike.

logoped beograd, privatni logoped, mucanje, disfazija, logoped iskustva, logoped ordinacija, logoped indivdualni tretmani, logoped srbija, dete ne govori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *