nekontrolisani pokreti

Vežbe za impulsivnost

Impulsivni, odnosno, nekontrolisani ili neodmereni pokreti, kada dete ne može da vlada sobom su sve češća pojava. Dajemo vam primer par vežbi udruženih u jednu, koje možete primenjivati kako bi se dete naučilo stpljenju, čekanju i boljoj kontroli pokreta.

Bitno je da se svi elementi vežbe izvode sporo. Dete prvo hoda spajajući prste jedne noge sa petom druge noge po liniji (možete zalepiti krep traku ili na neki drugi način obeležiti putanju). Kada dođe do kraja, stane, a zatim namiguje jednim, pa drugim okom, ali tek kada dobije vaš znak. To ponavlja 5 puta. Zatim gura loptu polako, brojeći naglas do 5. Kada izbroji treba da stane, ispruži ruke pored tela, zatvori oči i miruje dok broji do 60 (može i kraće ako je manje dete). Nakon toga dolazi do karika koje su okačene u visini očiju i ima zadatak da ih zanjiše, a zatim da pogledom prati crvene (5 okreta). Poslednji zadatak je da dođe do table, a zatim da, redosledom koji je označen na tabli, polako spoji oblike.

logoped beograd, privatni logoped, mucanje, disfazija, logoped iskustva, logoped ordinacija, logoped indivdualni tretmani, logoped srbija, dete ne govori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *