dete vežba motoriku šake

Ideja za aktivnost

Zadatak je da dete predmet određene boje ubaci u krug iste boje. Na taj način dete vežba motoriku šake, koordinaciju oko-ruka, mišiće donjih ekstremiteta (dete se propinje na prste kako bi ubacilo predmet u krugove koji su na visini), učenje boja i vizuelna percepcija, orijentacija u prostoru, prebrojavanje (ako dete ima zadatak da u odgovarajući krug stavi više predmeta). U isto vreme sa detetom se radi na produžavanju pažnje kao i na razumevanju i auditivnoj percepciji (npr. kada se detetu da zadatak koji glasi: Stavi 3 crvena magneta u zeleni krug koji se nalazi dole.).

Ovu aktivnost možete da improvizujete kod kuće, tako što ćete umesto krugova koristiti činije, kutije ili plastične čaše različitih boja, a umesto magneta predmete različitih boja (kocke, dugmiće, plastične žetone, papiriće različitih oblika i boja, bojice i sl.).

logoped beograd, privatni logoped, mucanje, disfazija, logoped iskustva, logoped ordinacija, logoped indivdualni tretmani, logoped srbija, dete ne govori, vežba

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *