Pored praktičnog, važan nam je i naučni rad

Pored praktičnog, važan nam je i naučni rad

Pored praktičnog rada, tim našeg Centra se trudi da, što samostalno, što kroz saradnju sa kolegama iz drugih ustanova, da svoj naučni doprinos.
Trudimo se da publikujemo radove od naučnog značaja kako bismo podstakli da se različite teme iz našeg svakodnevnog rada dalje i dublje elaborišu.

Ova godina je počela sa radom objavljenom u časopisu „Socijalna misao“ na temu razvoja govora kroz istoriju (Čabarkapa, Pavlović, Fatić, Stanojević, 2015) i čekamo uskoro objavljivanje rada u časopisu Defektološkog fakulteta („Beogradska defektološka škola“) o sintaksičkim sposobnostima dece sa izmenjenim EEG aktivnostima i razvojnom disfazijom.

Takođe, pored naučnih radova, trudimo se da podignemo svest javnosti o značaju prevencije, rane stimulacije, pravilne i blagovremene dijagnostike i metoda rada na različitim problemima. Naša aktivnost na blogu nije prošla nezapaženo (hvala našim vernim pratiocima na podršci). Saradnja sa YUMAMA.com portalu na Blogu stručnjaka takođe je donela brojne plodove; dobili smo veliki broj pisama u vezi sa temama koje smo publikovali i drago nam je što naši tekstovi imaju pozitivan uticaj na razvoj svesnosti ljudi oi govorno-jezičkim, psihološkim, psihomotornim i drugim problemima koji se mogu sretati kod dece.

Ukoliko ste zainteresovani da saznate više o nekim temama, predložite nam ih i mi ćemo se potruditi da ih obradimo kroz različite postove.

Ukoliko ste zainteresovani za naučne tekstove, uputite nam mejl i mi ćemo Vam rado poslati relevantne naučne članke iz oblasti (što naše, što članke kolega).

Pišite nam na office@logoped-drcabarkapa ili na logoped-drcabarkapa@gmail.com! 🙂

Vaš LECČ

logoped beograd, privatni logoped, mucanje, disfazija, logoped iskustva, logoped ordinacija, logoped indivdualni tretmani, logoped srbija, dete ne govori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *