autizam - otkrivanje

Rani razvoj deteta (od rođenja do treće godine): Kako da ga shvatim, pratim i stimulišem

Prve godine života najintenzivnije su sa stanovišta razvoja. Govorno-jezički, psihomotorni i socioemocionalni razvoj međusobno su isprepletani. Razumevanje i stimulacija svakog od njih značajni su za celokupan razvoj deteta. U prvom poglavlju praktikuma želimo da ukažemo roditeljima ili osobama koje rade sa detetom šta je to što bi u ovom periodu trebalo da očekuju od deteta u pogledu govorno-jezičkog, psihomotornog i socioemocionalnog razvoja. Takođe, pružićemo niz praktičnih saveta u vezi s tim kako kroz različita iskustva i sadržaje stimulisati razvoj. Razmotrićemo i to kada je potrebno obratiti se za pomoć stručnjaku.

Predstavljamo vam neke od aktivnosti koje koristimo u stimulaciji govorno-jezičkog razvoja i samog progovaranja. Više o aktivnostima koje su korisne za stimulaciju možete pročitati u prvom poglavlju praktikuma „Da brbljam, da govorim, da učim“.

Praktikum je namenjen roditeljima, defektolozima različitih profila, vaspitačima, učiteljima i nastavnicima. Takođe, praktikum je namenjen pedijatrima jer su oni prva karika u nizu stručnjaka koji uočavaju postojanje eventualnog problema u govorno-jezičkom, psihomotornom i socioemocionalnom razvoju.

logoped beograd, privatni logoped, mucanje, disfazija, logoped iskustva, logoped ordinacija, logoped indivdualni tretmani, logoped srbija, dete ne govori

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *