aktivnost

Ideja za aktivnost

Zanimljiv način na koji možete da radite sa detetom je da nacrtate različite pojmove (voće, povrće, životinje, nameštaj i sl.), a zatim ih zalepite u poklopce od tegli.

Na taj način možete da vežbate pokazni gest, tako što ćete dete pitati gde je neki pojam ili da radite na stimulaciji govora tako što ćete imitirati glasanje pojma koji je nacrtan (npr., krava kaže „muuu“, auto ide „biii-biii“). Pomoću sličica možete da radite i na bogaćenju rečnika tako što ćete detetu da postavljate pitanja, čijim odgovorima će ono da bogati rečnik i usvaja korišćenje rečenica koje se sastoje iz više elemenata. Takođe, možete da igrate i igru memorije tako što ćete okrenuti poklopce tako da se ne vidi koja je sličica u pitanju. Dete ima zadatak da okreće jedan po jedan poklopac i da zapamti gde se koja sličica nalazi.

Osim navedenog, ova aktivnost je korisna i za usmeravanje i produžavanje pažnje, pamćenje, za praksiju šake (okretanjem poklopca).

logoped beograd, privatni logoped, mucanje, disfazija, logoped iskustva, logoped ordinacija, logoped indivdualni tretmani, logoped srbija, dete ne govori,aktivnosta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *