Verbalne sposobnosti

Verbalne sposobnosti

Aktivnost iz praktikuma „Da brbljam, da govorim, da učim“: Kako da pomognete detetu da nauči prostorne odnose i podtsaknete njegove verbalne sposobnosti?

Da bi vaše dete uspelo pravilno da odredi odnose u prostoru, gde se šta nalazi, da pravilno odredi redosled objekata, kao i njihove međusobne odnose neophodno je da savlada upotrebu predloga tj. da ima adekvatno formirane pojmove koji defnišu odnose u  prostoru. Ukoliko se vaše dete teško orijentiše u prostoru, nepravilno koristi predloge, pomozite mu da na zabavan način usvoji i razume značenje istih.

Više o tome zbog čega je bitno da dete poznaje prostorne odnose, upotrebljava predloge i priloge u govoru, kako navedeno utiče na detetove verbalne sposobnosti, kao i predlog aktivnosti koje su korisne možete pročitati u praktikumu „Da brbljam, da učim, da govorim“ autora Dr Nataše D. Čabarkape.

logoped beograd, privatni logoped, mucanje, disfazija, logoped iskustva, logoped ordinacija, logoped indivdualni tretmani, logoped srbija, dete ne govori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *