Ukrasi od testa

Ukrasi od testa

Svake godine kupujete gotove ukrase za jelku ili ste ostali bez ideja kako da sami napravite ukrase. Predstavljamo vam ideju kako da na zanimljiv način, zajedno sa detetom, pravite ukrase od testa za jelku. Potrebno vam je testo u boji koje ćete sami da napravite, plastične modle za kolače, pirinač u boji, papir u boji, trake u boji, šljokice i ostali materijal koji može da posluži za ukrašavanje testa.

Pomoću oklagije rastanjite testo na stolu, a zatim ga isecite modlama. Na vrhu ukrasa napravite rupicu kroz koju ćete provući konac pomoću koga ćete okačiti ukras na jelku. Svaki ukras ukrasite po želji. Kada ukrasite onako kako želite, ispecite ih. Pečete ih dok ne budu dovoljno tvrdi, ali ne previže da ne bi popucali. Kada ih ispečete možete ih poprskati sprejom koji u sebi ima šljokice ili samo sjaj kako bi ukrasi bili što lepši.

Pravljenje ukrasa je korisno za razvijanje mašte, kreativnosti, usmeravanje i održavanje pažnje, istrajnost u zadatku, razvoj fine motorike, koordinaciju ruku, vizuomorornu koordinaciju.

 

logoped beograd, privatni logoped, mucanje, disfazija, logoped iskustva, logoped ordinacija, logoped indivdualni tretmani, logoped srbija, dete ne govori

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *