Dan prosvetnih radnika

„Ako učitelj voli samo posao, on je dobar učitelj. Ako učitelj voli učenika kao otac ili majka, on je bolji od onog učitelja koji je pročitao sve knjige ali ne voli  ni svoj posao, ni đake. Kad učitelj sjedini ljubav prema poslu i prema učenicima – on je savršen učitelj.“ (Lav Tolstoj)

8. novembar se obeležava kao Dan prosvetnih radnika. Logopedsko edukativni centar Čabarkapa čestita svim prosvetnim radnicima (vaspitačima, učiteljima, nastavnicima, profesorima) ovaj dan i zahvaljuje im se na saradnji koju ostvarujemo. Bez obzira da li je dete predškolac, osnovac ili srednjoškolac, od velikog je značaja da, pored roditelja, ostvarimo saradnju i sa prosvetnim radnicima. Oni su ti koji su, pored roditelja, koterpeuti detetu i koji nas upućuju na to koje probleme dete ima i koliko je napredovalo od kada je uključeno u logopedski tretman ili neki drugi tretman (tretman reedukacije psihomotorike, tretman senzorne integracije, psihološki tretman).

I kada odrastemo uvek se sećamo osoba koje su nas učile jer oni su ti koji su nas naučili prve brojeve, slova, reči i rečenice, kao i mnoge stvari koje i dan danas primenjujemo u životu, bilo da su to lekcije koje se uče u školi ili su to životne lekcije. #LepaReč

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *